Hjortberget skidbacken

Bli medlem

Några fördelar med att vara medlem är att man har förtur på skidskola och skidresor samt rabatt på liftkort och hyra av utrustning. Som medlem får du alltid 20% rabatt på liftkort och hyra av utrustning.

Att bli medlem är lätt

Det kostar bara 150 kr, eller 300 kr för en hel familj!

Medlemsansökan gör du så här:

Läs vår Policy hur vi hanterar dina uppgifter här.

Om Skidklubben

Hjortberget

Solen går upp över Döderhultsdalen och Fredriksbergs herrgård. En intagande ekskog reser sig som en hög terrass över de vackra omgivningarna. Hjortberget är ett vackert strövområde som genom sitt centrala läge i Oskarshamn erbjuder invånarna unika möjligheter till rekreation och friluftsliv. Tänk dig att vakna en riktigt fin vinterdag och ha möjlighet att åka skidor eller snowboard i staden där du bor! Den huvudsakliga målgruppen för skidverksamheten är barn och ungdomar i åldern 4-16 år. Vår skidskola har varit mycket populär och satsningen för att ordna en teknikbacke, och anlägga ytterligare en nedfart – Stallbacken – har varit omtyckt. Vi känner att ansträngningarna för en ännu attraktivare plats är rätt väg att gå!

Utveckling av Hjortberget

Sedan 2011 bedrivs ett utvecklingsprojekt som ska väcka nytt liv i den anrika anläggningen. Hjortberget angränsar till Fagereke naturreserat och det innebär stor potential för natursköna upplevelser, utförsåkning och andra äventyrliga aktiviteter för både familjer och föreningar i Oskarshamns kommun med omnejd.

De förbättringar som planeras i Hjortberget är omfattande. Projektet genomförs därför successivt i flera etapper under många år framöver. Två etapper är redan klara.

Etapp 1 omfattade skogsröjning, upprustning och underhåll av byggnader, skapandet av ett nybörjarområde i familjebacken, upprustning av det gamla liftsystemet, skiduthyrning, skidskola och caféverksamhet. Etapp 2 innebar att vi skapade en förlängd vintersäsong i Hjortberget genom att anlägga en vattenförbindelse med Döderhultsbäcken och införskaffa flera snökanoner. Vi kan nu tillverka egen snö så snart temperaturen visar några minusgrader. Backarnas pister har också getts bättre och barnvänligare fallinje genom utfyllnader och omfördelning av schaktmassor.

Vi har mötts av ett stort allmänintresse och många glada människor de dagar som anläggningen har kunnat ta emot besökare beroende på snötillången. Liftkortsförsäljning och skiduthyrning ger en grundintäkt som kan användas till nya investeringar och underhåll av anläggningen. Många sponsorer hjälper också till med förverkligandet av visionen.
Nästkommande etapper i utvecklingsprojektet är bland annat att byta ut belysning i backen, skaffa en modern och barnvänlig knapplift, bättre pistmaskin och större förvaringsutrymmen.

vision vinter

Översikt ”Vision 2020” vinter

Hjortberget har med sina snösäkra och barnvänliga skidnedfarter blivit ett känt landmärke och populärt besöksmål på Ostkusten. Utbudet av längdskidspår, snälla skidbackar och utmanande fun-park lockar både barnfamiljer och skidfantaster. Det har gjort anläggningen mycket uppskattad. I terrängvågor och trollskogsstigar skapas glada minnen för livet!

I området finns en lättanvänd knapplift och två mindre barnliftar, varav ett transportband för de allra minsta åkarna. De längtar till Smålands roligaste skidskola! Längdskidspåret på konstsnö har fått ledbelysning till glädje för alla skidmotionärer. Skidstugan är stilfullt renoverad och utbyggd med duschar och omklädningsrum. I solgasset på den stora altanen avnjuts lättare luncher och afterski.

Vision sommar

Översikt ”Vision 2020” sommar

Under sommarhalvåret är Hjortbergets fantastiska omgivningar en äventyrlig träffpunkt. Backarna är nu en häftig bike-park, ett paradis för cyklister som söker utmaningar! Runt omkring Hjortberget finns korgar för frisbee-golf och det tävlas också gärna på den fina boule banan. Föreningar ordnar ofta lägerverksamhet, orienteringstävlingar och andra motionsaktiviteter i områdets härliga miljöer.

Hjortbergets spännande utsiktstorn och Fagereke naturreservat, med dess vackra strövområden, lockar till både spontana utflykter och planerade äventyr. På ridvägar och i motionsspår sjuder det av liv och rörelse. I omgivningarna ordnas det strövaraktiviteter, tipspromenader, marknader, kompisträffar, förenings- och företagsevenemang. Och familjens utflykter är fina sommarminnen!

Styrelse Skidklubben

NamnUppdragSkicka e-post
Jim Håkansson
Ordförande
Maila
Sofie Johansson
Sekreterare
Maila
Ola Jonsson
Kassör
Maila
Mikael Nilsson
Skidsektion
Maila
Niclas Brodin
Drift, bemanning
Maila
Erik Bergstrand
Underhåll, snöläggning
Maila
Staffan Palmquist
Stöd till ekonomi och marknad
Maila
Pär Grahm
Stöd till utvecklingsprojektet
Maila

Följ oss i sociala medier