Projekt


Nytt föreningshus utvecklar Hjortberget!

Nu pågår det intensiva byggarbeten för ett nytt föreningshus i Hjortberget. Målet är att skapa större och tillgänglighetsanpassade lokaler där flera besökare och föreningar kan mötas året runt. Bland annat kommer den gamla skidboden ersättas med nya ändamålsenliga ytor för skiduthyrning och förvaring av skidutrustning. Det utökas även med kiosk, umgängesytor, fräscha toaletter och möteslokaler. Kiosken och toaletterna kommer vara tillgängliga från både insidan och utsidan.

Vi skapar helt enkelt en ny träffpunkt i Hjortberget där det kommer bli mycket bättre logistik för vinterns alla skidäventyr och familjebestyr. Det blir också möjligt för andra föreningar att träffas i Hjortberget och på sikt kunna arrangera flera aktiviteter året runt. Som resultat av projektet kommer vi omedelbart få bättre service för alla besökare i Hjortberget och med tiden en allt större fritidsverksamhet.

Projektet hade inte varit möjligt att genomföra utan våra ideella krafter i Hjortbergets skidklubb och Friluftsfrämjandet i Oskarshamn. Framförallt är vi tacksamma för den fina sponsring och de helt avgörande ekonomiska stöd som har beviljats till projektet.

Föreningshuset baseras på kontorsmoduler som ett lokalt företag www.okg.se har sponsrat med. Storleken på byggnaden blir 279 m²!

Oskarshamns kommun har genom flera olika initiativ skapat en offentlig finansiering som sammantaget gjort det möjligt för föreningen att söka ett större ekonomiskt stöd via utvecklingsinitiativet Kustlandet. Under sommaren 2024 beviljade Kustlandet projektet i Hjortberget stöd från Eurpopeiska Jordbruksfonden.

Det pågående projektet består av:

  • markarbeten
  • transporter och lyft
  • montage av kontorsmoduler
  • utvändiga byggnationer
  • invändiga byggnationer
  • projektledning, konstruktion, tillstånd och administration

Vi har förhoppningen att det nya föreningshuset kan invigas redan i januari 2025! Välkommen till nya Hjortberget i vinter!