Vår vision

Översikt ”Vision 2020” vinter

Hjortberget har med sina snösäkra och barnvänliga skidnedfarter blivit ett känt landmärke och populärt besöksmål på Ostkusten. Utbudet av längdskidspår, snälla skidbackar och utmanande fun-park lockar både barnfamiljer och skidfantaster. Det har gjort anläggningen mycket uppskattad. I terrängvågor och trollskogsstigar skapas glada minnen för livet!

I området finns en lättanvänd knapplift och två mindre barnliftar, varav ett transportband för de allra minsta åkarna. De längtar till Smålands roligaste skidskola! Längdskidspåret på konstsnö har fått ledbelysning till glädje för alla skidmotionärer. Skidstugan är stilfullt renoverad och utbyggd med duschar och omklädningsrum. I solgasset på den stora altanen avnjuts lättare luncher och afterski.

teckning

Översikt ”Vision 2020” sommar

Under sommarhalvåret är Hjortbergets fantastiska omgivningar en äventyrlig träffpunkt. Backarna är nu en häftig bike-park, ett paradis för cyklister som söker utmaningar! Runt omkring Hjortberget finns korgar för frisbee-golf och det tävlas också gärna på den fina boule banan. Föreningar ordnar ofta lägerverksamhet, orienteringstävlingar och andra motionsaktiviteter i områdets härliga miljöer.

Hjortbergets spännande utsiktstorn och Fagereke naturreservat, med dess vackra strövområden, lockar till både spontana utflykter och planerade äventyr. På ridvägar och i motionsspår sjuder det av liv och rörelse. I omgivningarna ordnas det strövaraktiviteter, tipspromenader, marknader, kompisträffar, förenings- och företagsevenemang. Och familjens utflykter är fina sommarminnen!

sommar

 

Läs mer om vår vision här-->

guldsponsorer

okg logo 200 oskarshamn
 jlm foreningslyftet 

Snösponsorer

ACE
Kuststaden
PRD Konsult
Intersport
Plåtsson
AB Papp 

sponsorer

Gustafssons Maskinuthyrning
Elajo
Lyft & Service
Tholmarks
Eaglerock
Bergstrands Röjartjänst AB 
LR
Sahara - Clevertouch
Peab
Screengruppen 
Design from Sweden 
Uppländska berg  
SKB