Hjortberget på Facebook

STÄNGT FÖR SÄSONGEN

Tack för denna säsongen, kära besökare! Nu jobbar vi stenhårt med att få den nya liften på plats och ser fram mot nästa säsong!

 Café/VärmestugaLift/Skidboden
Måndag Stängt Stängt
Tisdag Stängt Stängt
Onsdag Stängt Stängt
Torsdag Stängt Stängt
Fredag Stängt Stängt
Lördag Stängt Stängt
Söndag Stängt Stängt

booked.net

UPPSTART NY LIFT

Nu behöver vi din hjälp!

Nu har vi lyckats få ihop pengar till att starta byggande av en ny lift. Vi behöver nu samla alla krafter vi kan för att hjälpas åt att genomföra detta projekt. Man behöver inte vara expert inom något område för att kunna bidra, och man behöver heller inte lägga ner massor med tid. Var och en kan bidra efter sina förutsättningar, möjligheter och färdigheter. Alla insatser, stora som små, är välkomna!

Du kanske kan ställa upp någon söndag och koka kaffe till de som drar elledningar, eller du kanske tycker det är jätteroligt att måla och kan tänka dig ställa upp en lördagsförmiddag och stryka lite plank till den nya liftkuren? Tänk vad kul att sedan kunna berätta att du var en del i skapandet av den nya liften i Hjortberget!

Vi hoppas och tror att många av oss nu kan ställa upp och hjälpa oss få den nya liften på plats. Vi kommer därför att ha ett uppstarts- och informationsmöte på onsdag den 10 mars kl 19.00. Med tanke på pandemin kommer vi att genomföra mötet digital, via Teams, så är du intresserade av att vara med på ett hörn, tveka inte att ansluta till mötet på onsdag, så berättar vi mer om våra planer, så kan du efter det fundera på om det finns någon uppgift du skulle kunna hjälpa oss med.

Vi kommer att använda Teams för vårt möte. Länk till mötet hittar du här nedanför, och också på vår hemsida.

Varmt välkommen till vårt informations- och uppstartsmöte för den nya liften!

Microsoft Teams-möte

Anslut på din dator eller mobilapp

Klicka här för att delta i mötet.

Vår vision

Översikt ”Vision 2020” vinter

Hjortberget har med sina snösäkra och barnvänliga skidnedfarter blivit ett känt landmärke och populärt besöksmål på Ostkusten. Utbudet av längdskidspår, snälla skidbackar och utmanande fun-park lockar både barnfamiljer och skidfantaster. Det har gjort anläggningen mycket uppskattad. I terrängvågor och trollskogsstigar skapas glada minnen för livet!

I området finns en lättanvänd knapplift och två mindre barnliftar, varav ett transportband för de allra minsta åkarna. De längtar till Smålands roligaste skidskola! Längdskidspåret på konstsnö har fått ledbelysning till glädje för alla skidmotionärer. Skidstugan är stilfullt renoverad och utbyggd med duschar och omklädningsrum. I solgasset på den stora altanen avnjuts lättare luncher och afterski.

teckning

Översikt ”Vision 2020” sommar

Under sommarhalvåret är Hjortbergets fantastiska omgivningar en äventyrlig träffpunkt. Backarna är nu en häftig bike-park, ett paradis för cyklister som söker utmaningar! Runt omkring Hjortberget finns korgar för frisbee-golf och det tävlas också gärna på den fina boule banan. Föreningar ordnar ofta lägerverksamhet, orienteringstävlingar och andra motionsaktiviteter i områdets härliga miljöer.

Hjortbergets spännande utsiktstorn och Fagereke naturreservat, med dess vackra strövområden, lockar till både spontana utflykter och planerade äventyr. På ridvägar och i motionsspår sjuder det av liv och rörelse. I omgivningarna ordnas det strövaraktiviteter, tipspromenader, marknader, kompisträffar, förenings- och företagsevenemang. Och familjens utflykter är fina sommarminnen!

sommar

 

Läs mer om vår vision här-->

Status på insamlingen just nu

Hyra utrustning

Hjortbergets skidklubb ger dig möjlighet att hyra utrustning när du tex åker till fjällen en vecka. Priserna hittar du här nedanför.

Vi har kompletta skidutrustningar och några mindre snowboardpaket.
Kontakta oss gärna via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 skidor

Läs mer

Slipning/vallning

Slipning/Vallning

Kant/belag (skidor/snowboard)
Grundvalla (skidor)

240 kr

Medlem i Skidklubben/Friluftsfrämjandet får 20% rabatt.

Kontakta oss gärna via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. när anläggningen inte är öppen.

Läs mer

Friluftsfrämjandet

Hjortbergets anläggning drivs av Friluftsfrämjandet Oskarshamn.

Naturen är friluftslivets arena. En tillgänglig och välmående natur är inte bara en hjärtefråga utan också en förutsättning för vår verksamhet.

Vi arbetar för att stötta hela friluftslivet, både det organiserade och det fria. Med cirka 82 000 medlemmar i ryggen värnar vi dagens och morgondagens friluftsliv och arbetar för bevarandet av allemansrätten och att alla ska få möjlighet till friluftslivet.

Läs mer på www.friluftsframjandet.se för mer information om tex medlemskap, fördelar med att vara medlem i frluftsfrämjandet.

Läs mer

Videos från Hjortberget

Hitta hit

Nyhetsbrev

Här kan du läsa våra nyhetsbrev igen. Vill du vara med på listan använder du länken längst ner.

Nyhetsbrev 2017-12-14

Nyhetsbrev 2017-12-05 - "Nu ska vi bygga lift!

 

Klicka här för att anmäla dig till våra nyhetsbrev