Öppettider Vecka 8
(med reservation för väderomslag)
 Café/VärmestugaLift/Skidboden
Måndag Stängt Stängt
Tisdag Stängt 17:00 - 20:00
Onsdag Stängt Stängt
Torsdag Stängt 17:00 - 20:00
Fredag Stängt Stängt
Lördag 10:00 - 19:00 10:00 - 16:00
Skiddisco 17:00 - 19:00
Söndag 10:00 - 15:00
Stängt
10:00 - 16:00
Stängt

booked.net

Hjortberget på Facebook

Status på insamlingen just nu

Köp en meter vajer!

PDF bild

Köp en meter vajer till det nya liftsystemet för 5 000 kronor.

Nu kan du, som företagare eller företagsledare, hjälpa Hjortbergets Skidklubb att förverkliga visionen om att göra skid- och rekreationsanläggningen Hjortberget till regionens största vintersportparadis.

LÄS MER I PDF HÄR -->

LÄS MER PÅ VÅR KAMPANJSIDA HÄR-->

 
 

Videos från Hjortberget

Vår vision

Översikt ”Vision 2020” vinter

Hjortberget har med sina snösäkra och barnvänliga skidnedfarter blivit ett känt landmärke och populärt besöksmål på Ostkusten. Utbudet av längdskidspår, snälla skidbackar och utmanande fun-park lockar både barnfamiljer och skidfantaster. Det har gjort anläggningen mycket uppskattad. I terrängvågor och trollskogsstigar skapas glada minnen för livet!

I området finns en lättanvänd knapplift och två mindre barnliftar, varav ett transportband för de allra minsta åkarna. De längtar till Smålands roligaste skidskola! Längdskidspåret på konstsnö har fått ledbelysning till glädje för alla skidmotionärer. Skidstugan är stilfullt renoverad och utbyggd med duschar och omklädningsrum. I solgasset på den stora altanen avnjuts lättare luncher och afterski.

teckning

Översikt ”Vision 2020” sommar

Under sommarhalvåret är Hjortbergets fantastiska omgivningar en äventyrlig träffpunkt. Backarna är nu en häftig bike-park, ett paradis för cyklister som söker utmaningar! Runt omkring Hjortberget finns korgar för frisbee-golf och det tävlas också gärna på den fina boule banan. Föreningar ordnar ofta lägerverksamhet, orienteringstävlingar och andra motionsaktiviteter i områdets härliga miljöer.

Hjortbergets spännande utsiktstorn och Fagereke naturreservat, med dess vackra strövområden, lockar till både spontana utflykter och planerade äventyr. På ridvägar och i motionsspår sjuder det av liv och rörelse. I omgivningarna ordnas det strövaraktiviteter, tipspromenader, marknader, kompisträffar, förenings- och företagsevenemang. Och familjens utflykter är fina sommarminnen!

sommar

 

Läs mer om vår vision här-->

Hyra utrustning

Hjortbergets skidklubb ger dig möjlighet att hyra utrustning när du tex åker till fjällen en vecka. Priserna hittar du här nedanför.

Vi har kompletta skidutrustningar och några mindre snowboardpaket.
Kontakta oss gärna via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 skidor

Läs mer

Skidskola

Skidskolan bedrivs av ideella ledare som anordnar skidskola på sin fritid och när de är tillgängliga. Detta innebär att när det är dags för skidskola så meddelas det på hemsidan och anmälan kan först då göras. Föranmälan kan inte göras! Är du sugen att hjälpa till i skidskolan, så kan du alltid anmäla detta.

Skidskolans tider ser du längre ner på denna sida, om skidskola är planerad.

Skidskola erbjuds från 4 år och uppåt.

Slalomutrusting finns att hyra i skidboden till alla åldrar och skicklighetsnivåer.

Vi har grupper i olika nivåer, och för att hitta rätt "nivå" har vi gjort följande indelning:

Nybörjare - Inga förkrav, men de mindre barnen måste kunna vara utan mamma/pappa under hela lektionen

Fortsättning - Kan åka lift, stanna och svänga lite

Avancerat - Kan åka lift, stanna och svänga samt tycker om fart
 

Har du frågor gällande vår Skidskola?

Om du har frågor rörande skidskola så kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
 

Skidskola

Läs mer

Slipning/vallning

Slipning/Vallning

Kant/belag (skidor/snowboard)
Grundvalla (skidor)

200 kr

Medlem i Skidklubben/Friluftsfrämjandet får 20% rabatt.

Kontakta oss gärna via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. när anläggningen inte är öppen.

Läs mer

Friluftsfrämjandet

Hjortbergets anläggning drivs av Friluftsfrämjandet Oskarshamn.

Naturen är friluftslivets arena. En tillgänglig och välmående natur är inte bara en hjärtefråga utan också en förutsättning för vår verksamhet.

Vi arbetar för att stötta hela friluftslivet, både det organiserade och det fria. Med cirka 82 000 medlemmar i ryggen värnar vi dagens och morgondagens friluftsliv och arbetar för bevarandet av allemansrätten och att alla ska få möjlighet till friluftslivet.

Läs mer på www.friluftsframjandet.se för mer information om tex medlemskap, fördelar med att vara medlem i frluftsfrämjandet.

Läs mer

Hitta hit